Ubuntu és PHP megoldások

Érdekességek, trükkök, tudni valók Ubunturól és PHP-ról

Ideiglenes e-mail cím

2011.09.21. 11:15 gH0StArthour

Bár, kicsit tűnhet önreklámnak is a dolog, de nem az a cél (nem csak). 

Rengeteg olyan oldal van, amely bizonyos szolgáltatásait, termékeit csak úgy érhetjük el, hogyha regisztrálunk egy fiókot, vagy megadunk egy e-mail címet. Amelyre a későbbiekben persze folyamatosan küldi a reklám leveleket, és leiratkozni vagy nagyon nehéz, vagy talán nem is lehet (ezt már szerencsére törvény is korlátozza). 

Tehát, erre egy jó megoldás, hogyha ideiglenes e-mail címet használunk. 
A legtöbb ideiglenes címmel csak fogadni tudunk levelet, ritkább esetekben a fogadott levélre választ is tudunk küldeni. 
Ezzel megspórolva magunkak a spam leveleket is. Ezek az ideiglenes címek általában generált e-mail címek, így megjegyezni nehézkes (persze fejben), és idő korláthoz kötöttek. 
Amit én ajánlani tudok, az a saját szolgáltatásom: ideiglenesmail.info. Egy óra az idő korlát, és a kapott levelekre akár válasz is lehet írni. Persze az idő korlát meghosszabbítható egy kattintással,így a visszaszámláló ismét 1 óráról kezd el visszaszámlálni. 

Remélem, van aki hasznosnak találja majd a dolgot. És ha igen, akkor nyom egy Like-ot.

2 komment

Címkék: firefox mail hálózat cím email ideiglenes e mail ideiglenesmail.info ideiglenesmail ideiglenes email cím temporary email address temporary email

A bejegyzés trackback címe:

https://phpubuntu.blog.hu/api/trackback/id/tr143242940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TLilluska 2012.06.12. 22:01:22

Szeretném elérni ezt a szolgáltatást, de az ideiglenesmail.info-n nem jön be semmi. Kérlek írd meg, hogyan tudom elérni.

gH0StArthour 2012.06.17. 09:38:38

Szia!
Menet közben lelőttem a szolgáltatást, mert kisebb szerverre kellett költöznöm, és az már nem bírja el ezt a levél forgalmat.
Esetleg helyette ez:
10minutemail.com/10MinuteMail/index.html
süti beállítások módosítása