Ubuntu és PHP megoldások

Érdekességek, trükkök, tudni valók Ubunturól és PHP-ról

Ubuntu 8.04 - 8.10: Flash Plugin és Firefox

2010.09.09. 15:59 gH0StArthour

Adott a dolog. Sokan vannak úgy, hogy szívnak, mivel nincsen Xorg - Ati támogatás bizonyos 'régi' kártyákra. Egészen 9.02-től. Hogyha jól tudom.

A lényeg, hogy jön ekkor a 8.10 telepítése, hogyha élvezni akarod a gyorsaságot. De a 8.10 (64bit) és a hozzá tartozó firefox 3.0.19 nem támogatja a flash-t. Ekkor jön a képbe, egy ú.n. nspluginwrapper, amellyel mindez megoldható.

 

Tehát, irány a flash olala, ahonnan csak le kell tölteni a tar.gz állományukat, amelyet kicsomagolunk. Majd, a benne található libflashplayer nevü pluginnak készítünk egy állandó mappát, pl: '/usr/lib/browser-plugin', és bemásoljuk oda. Ezekután nincs másteendőnk, mint a következő parancs használtával helyre rakjuk a bővítményt: 

nspluginwrapper -i /usr/lib/browser-plugin/libflashplayer.so

Ezekután, már csak újra kell indítani a böngészőt, és láss csodát, éljen a flash.
Hogyha a művelet nem sikerült volna elsőre, akkor érdemes kipucolni a mozilla plugin könyvtárát, amit a /usr/lib/mozilla/plugins mappában találunk. Ott, mindent simlinket, vagy állományt töröljünk, amely tartalmazza a 'libflashplugin'szócskát. Azután ismét a fent leírt módon csináljuk meg a dolgokat. És ne feletkezzünk meg a firefox restartról sem.

 

Eme linken: plugindoc.mozdev.org/linux-amd64.html#flash találunk pár alternatív megoldást.

A 64bites flash-ről ne is álmondjunk, mert annak a projectnek megszünt a fejlesztése. És, igen, pedig volt.

Szólj hozzá!

Címkék: firefox flash plugin ubuntu 8.04 8.10

A bejegyzés trackback címe:

https://phpubuntu.blog.hu/api/trackback/id/tr982283032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása