Ubuntu és PHP megoldások

Érdekességek, trükkök, tudni valók Ubunturól és PHP-ról

PHPMyAdmin alternatívák?

2011.09.14. 13:59 gH0StArthour

Fejlesztőként sokat szenved az ember az adatbázis kezelő felületek miatt.

Vannak a phpmyadmin-tól alternatívák, persze mindegyiknek van előnye és hátránya, ugyan úgy mint a phpmyadmin használatának.

  • SQLBuddy
    Szép, ajaxos, beszéli "tudja" a magyart, viszont a navigációja kicsi szedett vetett (sok táblánál/sok adatbázisnál túl hosszúvá válik a navigációs része). Triggerekkel nem igazán foglalkozik sajnos. (Legalábbis én nem találtam rá utaló jelzést) Ritkábban adnak ki hozzá frissítéseket sajnos.
  • Adminer
    Több "verzióban" is letölthetjük (Csak MySql, csak angol nyelv stb...), "egy fájlos" kezelő, pluginezhető is (az oldalon találunk is hozzá pár hasznosat és kevésbé hasznosat). Az alap megjelenése logikus elrendezést használ, és gyors. Ennek a "hátránya" -már hogyha lehet hátránynak nevezni hogy nincs agyon csicsázva. Lebutítható felhasználóknak, így megszabhatjuk, hogy mit tudjanak az adatbázisban csinálni, milyen táblákkal stb. Tehát ráadásnak jól konfigurálható is. (Hogyha toplistát írnék, ez első helyen lenne). A szerencsés dolog még hozzá, hogy nem csak MySql-re alkalmas, és folyamatosan fejlesztik.
  • Chive
    Első ránézésre szép. Részemről kicsit néha lassúnak találtam használat közben, de annyira nem gázos. Viszont nagyon hiányzik, hogy nem tudom "agyon konfigurálni", így személyes használatra jó csak. (Osztott hosztingra nem tenném fel.) Ami viszont tetszik benne, az a logikája, és az hogy triggereket tudunk benne elég egyszerűen kezelni. Amit hiányolok benne az idegen kulcsok kezelése (eddig még nem találtam benne utaló jelet, hogy létezne). Az biztos, hogy még most sincsen készen teljesen, mert néha írogatja a hibákat. De az átláthatósága miatt használhatóbb.
    Amikor először néztem, akkor még ennyire nem volt fejlett, mint ahogy most, többször írt hibát, akkoriban le is írtam, hogy sok a csicsa és kevés a tudás.
     

A fenti pár példán kívül biztos akad még pár adatbázis kezelő felület (webre). Ezek voltak azok amiket szívesebben használnék. Sőt, a fent felsoroltakat használtam is mind egy ideig.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság php5 ubuntu install mysql phpmyadmin sqlite 2

A bejegyzés trackback címe:

https://phpubuntu.blog.hu/api/trackback/id/tr603226820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása